onsdag den 1. februar 2012

Første dag på Petrie Terrace State School.

Jeg har i dag haft min første arbejdsdag på skolen. Dagen startede med, at vi snakkede med vores Vejleder Roxanne, hun skulle vide hvilken specialisering vi har, så hun på baggrund af det kunne placerer os på hver vores interesseområde. Vi aftalte at vi i denne uge kunne komme lidt rundt i de forskellige klasser og observere for derfor, at få et bedre indblik i hvilken målgruppe vi vil arbejde med og på mandag skal vi så vælge vores endelige målgruppe.

I dag blev jeg placeret i prep, som på dansk er en 0 klasse.

Dagen i dag har været rigtig spændende. Det første jeg lagde mærke til var skoleuniformen, som man jo ikke ser i Danmark. Børnene bærer dog ikke skoleuniform pga. forskellige sociale lag, men på baggrund af at solen her i Australien er meget skarp og med en skoleuniform er man sikker på, at tøjet dækker det som det skal. Det skal lige siges, at det ikke er et krav at have uniform på, men de fleste børn har det dog.

Noget andet jeg lagde mærke til og var meget betaget af var børnenes engelsk/Australske sprog. Jeg synes at det lyder rigtigt sødt/sjovt og derudover så er det lidt mærkeligt, at komme til et land hvor 5-6 årige børn er meget bedre til engelsk end en selv. I løbet af dagen blev jeg da også rettet lidt i min engelske udtale, en dreng sagde f.eks. ”We dont say it like that”. Hi hi meget morsomt.

Noget tredje jeg lagde mærke til var tiltalen, børnene skal nemlig kalde lærerne for Miss/Mr. Læren spurgte derfor mig, hvad jeg ville kaldes for og det blev så Miss Line. Dette bryder jeg mig ikke rigtigt om, jeg synes det er lidt for disciplineret. Måske er det bare noget man skal vænne sig til, men det er altså lidt underligt.  

I og med at børnene i prep først lige er startet i skole for ca. en uge siden, foregår deres timer meget rolige, altså med meget lidt egentlig undervisning. Dagen i dag foregik med, at læreren læste lidt historie op, at børnene lavede en lille opgave i deres skolebog, sang og dans og fri leg indendørs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar